Hofer: Potreban kompromis o pomeranju kazaljki

Izvor: RTS, 29.Okt.2018, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hofer: Potreban kompromis o pomeranju kazaljki

Ministar saobraćaja Austrije Norbert Hofer, koji predsedava neformalnom savetu ministara saobraćaja i ekologije EU, smatra da ukidanje promene vremena na zimsko i letnje neće uslediti iduće godine.
Hofer je, pred početak sastanka u Gracu, naglasio da je neophodno postići kompromis, jer nije cilj da se dobije mešavina vremenskih zona u Evropi.

"Danas ćemo se intenzivno baviti pomeranjem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kazaljki", najavio je on.
Dve do tri članice EU su uzdržane po pitanju ukidanja promene vremena iduće godine, ukazujući da to ima veze sa tehničkim pripremama, pre svega zbog slotova za vazdušni saobraćaj.
Tehničke pripreme prema njima zahtevaju 18 meseci rada.
"Ja bih voleo kada bismo uspeli da ukinemo pomeranja kazaljki još iduće godine", rekao je Hofer.
Istakao je da ne postoji nikakva ušteda energije pomeranjem kazaljki, kao što je bio cilj kada se ta praksa uvela 1970. godine.
Ukazao je i da se pomeranje kazaljki negativno odražava na ljude i životinje.
Dodao je da postoji većinsko jedinstvo o cilju ukidanja pomeranja vremena, a što se tiče Austrije, kako je dodao, važno je i šta će susedi učiniti po ovom pitanju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministri saobraćaja EU u Gracu i o pomeranju sata

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2018

Ministri saobraćaja zemalja članica EU na neformalnom sastanku koji je počeo danas u Gracu raspravljaju i o predlogu ukidanja pomeranja sata dva puta godišnje, pošto je Evropska komisija prošlog meseca predložila da se to od sledeće godine ukine ta praksa...Prema predlogu Evropske komisije, svaka...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.