Hitno da ponište, što nisu rešavali ako su sposobni

Izvor: B92, 11.Nov.2018, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hitno da ponište, što nisu rešavali ako su sposobni"

Beograd -- Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je da Priština hitno treba da poništi odluku o uvodjenju novih carina na robu iz Srbije.

Kako je istakla, to moraju d aurade ukoliko oni i EU žele da govorimo o normalizaciji odnosa.

"Kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić polagao zakletvu, rekao je da moramo da rešavamo pitanje Kosova, da nadjemo kompromisno rešenje. Rešenje pitanja Kosova je rešenje pitanja budućnosti Srbije", rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mihajlović za "Kurir".

Mihajlovoć dodaje da oni koji su doveli Kosovo do toga da bude što dalje od Srbije, poput Vuka Jeremića, DS-a i DJilasa, u čije vreme su uspostavljene granice na severu Kosova i koji su dobili onakvu presudu Suda pravde, sad "sole pamet" svima nama šta treba da se uradi.

"Pa što nisu rešili ovo pitanje kad su toliko sposobni?", pita ona.

Odgovarajući na pitanje kako komentariše kritike koje dolaze iz SPC, ona kaže da je "Srbija sekularna država u kojoj je predsednik Vučić izabran na demokratskim izborima".

"Treba da znamo stav crkve, ali moramo da razmišljamo o realnosti i o svom narodu na Kosovu i Metohiji, a ne da se zaklanjamo iza njega i govorimo da zbog tih ljudi ništa suštinski ne treba da se menja", navodi ona.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.