Haos u Strazburu: Žuti prsluci krenuli na sedište EU, reagovala policija VIDEO

Izvor: B92, 27.Apr.2019, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u Strazburu: "Žuti prsluci" krenuli na sedište EU, reagovala policija VIDEO

Francuska policija upotrebila je suzavac kako bi potisnula demonstrante iz pokreta Žutih prsluka, koji su pokušali da dođu do zgrade EP u Strazburu.

Pripadnici Žutih prsluka demonstriraju širom Francuske 25. vikend za redom protiv politike predsednika Emanuela Makrona, dva dana pošto je on objavio svoje predloge o smanjenju poreza i drugim merama kao odgovor na zahteve demonstranata, javio je Rojters.

U Strazburu se okupilo oko dve hiljade demonstranata u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sedišta institucija EU, ali je policija ispalila suzavac kako bi ih potisnula. Francuska tv objavila je snimke na kojima se vidi da je više demonstranata uzvratilo bacajući kamenice i druge predmete na policiju.

Protesti u Parizu su danas mahom mirni, a organizovani su i u Lionu i Bordou.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Juriš na Evropski parlament: Sukob "Žutih prsluka" i policije (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 27.Apr.2019

Francuska policija upotrebila je suzavac kako bi potisnula demonstrante iz pokreta "Žutih prsluka", koji su pokušali da dođu do zgrade EP u Strazburu...Pripadnici "Žutih prsluka" demonstriraju širom Francuske 25. vikend za redom protiv politike predsednika Emanuela Makrona, dva dana pošto je on...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.