Han: Sporazum Prištine i Beograda mora biti specifičan, ali ne presedan

Izvor: EurActiv Srbija, 21.Sep.2018, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han: Sporazum Prištine i Beograda mora biti specifičan, ali ne presedan

Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han izjavio je da sporazum Beograda i Prištine mora biti specifičan i prilagodjen, a ne presedan, i da mora biti u skladu sa medjunarodnim pravom. Han je rekao i da će EU nastaviti intenzivno da radi sa obe strane na sveobuhvatnom i održivom sporazumu koji će "u potpunosti sprovesti sve strane". Za Crnu Goru je rekao da treba da pokaže više rezultata u ključnim oblastima, uključujući po pitanju slobode medija.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Han: Sporazum mora biti trajno, održivo i realno rešenje

Izvor: B92, 21.Sep.2018

Podgorica -- Rezultat dijaloga Beograda i Prištine treba da bude trajno, održivo i realno rešenje u skladu sa međunarodnim pravom, kaže evropski komesar Johanes Han..."Svaki sporazum mora biti specifičan i prilagođen, a ne presedan, i da doprinese regionalnoj stabilnosti i putu regiona ka EU....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.