Han Prištini: Ključ je ukidanje tarifa; Han Beogradu: Prekinite s povlačenjem priznanja

Izvor: OkRadio.rs, 30.Avg.2019, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han Prištini: Ključ je ukidanje tarifa; Han Beogradu: Prekinite s povlačenjem priznanja

Helsinki -- Komesar za pristupne pregovore Johanes Han poručio da je pozitivan ishod dijaloga Beograda i Prištine ključan za evropsku perspektivu Zapadnog Balkana. "Ključno je da se povuku tarife", poručio je Han.   On je, dolazeći na sastanak ministra spoljnih polova EU i Zapadnog Balkana u Helsinkiju, naglasio važnost postizanja sporazuma između Beograda i Prištine.   "Rešenje, odnosno pozitivan ishod dijaloga Srbije i Kosova, je skoro pa ključan element za buduću evropsku perspektivu celog reginona”, poručio je Han.   Han je još jednom pozvao prištinske vlasti da ukinu tarife na robu iz Srbije. "Ključno je da se povuku tarife jer su protiv duha Unije. Kada se radi...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

"NE MOŽETE TAKO" Jasne poruke iz Helsinkija: Prištini packa zbog taksi, Beogradu zbog sporazuma sa Evroazijskom unijom

Izvor: Blic, 30.Avg.2019

U Helsinkiju se danas održava sastanak ministra spoljnih polova EU i Zapadnog Balkana, a već od ranih jutarnjih sati na adresu Srbije stižu razne poruke, što od evropskih zvaničnika, ali i zemalja u okruženju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.