Han: EU pregovara sa Srbijom, rešiti pitanje dijaloga

Izvor: RTS, 26.Maj.2019, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han: EU pregovara sa Srbijom, rešiti pitanje dijaloga

Evropski komesar za proširenje Johanes Han rekao je da je Evropska unija uspela poslednjih godina da vrati Zapadni Balkan "u kolosek", navodeći da je Unija započela pregovore o članstvu sa Srbijom, iako još treba rešiti situaciju oko dijaloga sa Prištinom.
Han je u tom kontekstu u intervjuu za španski "Mundo" kao primer naveo i Severnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Makedoniju za koju je rekao da je bila "na rubu propasti", ali da je uspela da stane na noge.

"Opšti zaključak je da su postignuti koraci napred. To bi, naravno, moglo da bude brže. Sledeće nedelje daćemo mišljenje o BiH koja najviše zaostaje. Važno je da naši partneri znaju da ako ispunjavaju uslove, mi ćemo takođe ispuniti naša obećanja", rekao je Han.
Prema njegovim rečima, na početku pravnog postupka za proširenje EU došlo je do nesporazuma kada je predsednik Evropske Komisije Žan Klod Junker izjavio da do kraja njegovog mandata u EU neće biti novih članica.
"To nije bila odluka već konstatacija. Svako ko je upoznat sa ovim procedurama zna da je to logično, da pridruživanje nije moguće pre 2020. godine", rekao je Han.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Han: EU pregovara sa Srbijom, još treba riješiti pitanje dijaloga

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Maj.2019

MADRID - Evropski komesar za proširenje Johanes Han rekao je da je Evropska unija uspjela posljednjih godina da vrati Zapadni Balkan "u kolosijek", navodeći da je Unija započela pregovore o članstvu sa Srbijom, iako još treba riješiti situaciju oko dijaloga sa Prištinom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.