Habek o sankcijama Rusiji: Jedinstvo EU počinje da se raspada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2022, 19:29

Habek o sankcijama Rusiji: Jedinstvo EU počinje da se raspada

Nemački ministar ekonomije Robert Habek izrazio je danas bojazan da jedinstvo Evropske unije "počinje da se raspada", uoči samita lidera EU na kojem bi trebalo da se raspavlja o embargu na naftu iz Rusije i planovima za smanjenje zavisnosti od ruske energije.

"Nakon napada Rusije na Ukrajinu, videli smo šta može da se dogodi kada je Evropa ujedinjena. Imajući u vidu sutrašnji samit, nadajmo se da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će se ovako nastaviti. Ali već počinje da se raspada", rekao je Habek na konferenciji za novinare na otvaranju trgovinskog sajma u Hanoveru, prenosi Rojters.

Habek je zatražio od Nemačke da na samitu "govori jednim glasom", a ne da se suzdržava od glasanja zbog razlika u mišljenjima u vladajućoj koaliciji i pozvao i druge članice EU da budu jedinstvene.

"Evropa je i dalje ogromno ekonomsko područje sa neverovatnom ekonomskom snagom. I kada je ujedinjena, može da iskoristi tu moć", rekao je Habek.

Lideri EU razgovaraće sutra i u utorak o novom paketu sankcija Rusiji, koji bi mogao da uključi i embargo na naftu, kao i program koji ima za cilj da ubrza okončanje zavisnosti od fosilnih goriva, uključujući ruski gas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Jedinstvo EU počinje da se raspada"

Izvor: B92, 29.Maj.2022

Nemački ministar ekonomije Robert Habek izrazio je danas bojazan da jedinstvo Evropske unije "počinje da se raspada", uoči samita lidera EU...Na samitu bi trebalo da se raspavlja o embargu na naftu iz Rusije i planovima za smanjenje zavisnosti od ruske energije..."Nakon napada Rusije na Ukrajinu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.