HITNA REAKCIJA SA PIRINEJA: Španci BESNI na UEFA zbog ukidanja kazne Sitiju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2020, 15:36

HITNA REAKCIJA SA PIRINEJA: Španci BESNI na UEFA zbog ukidanja kazne Sitiju!

Oglasio se prvi čovek Lalige.

U toku dana je svet obišla vest da je donesena odluka o ukidanju suspenzije Mančester sitija, više o tome možete pročitati OVDE, ova vest je na ostrvu dočekana sa radošću dok su je "na nož" dočekali na Pirinejima. Naime, predsednik španske La Lige Havijer Tebas kritikovao je odluku Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, kojom je Mančester Sitiju ukinuta dvogodišnja zabrana Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << fudbalske unije (UEFA) nastupa u evropskim takmičenjima.

- Prvo treba da se utvrdi da li je CAS odgovarajuće telo za žalbe na ovu vrstu odluka u fudbalu. Švajcarska jeste zemlja sa velikom istorijom u arbitraži, ali CAS nije dorastao standardima", rekao je Tebas za BBC.

Mančester Junajted je u velikom zaletu, ima četiri pobede u nizu i blizu je mesta u LIgi šampiona. Zato deluje da večeras (21.00) Sautempton na Old Trafordu nema šta da traži – kec je 1,33, a Sigurna pobeda (bez gola gostiju) 2,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Junajted – Sautempton.

Tebas je u februaru pozdravio kaznu koju je UEFA izrekla "građanima".

- Primena finasijskog fer-pleja i kažnjavanje njegovog kršenja su od suštinskog značaja za budućnost fudbala. Godinama pozivamo na oštre akcije protiv Mančester Sitija i Pari Sen Žermena. Bolje ikada nego nikad - napisao je Tebas na Tviteru u februaru.

UFEA je suspendovala Siti na dve godine iz evropskih takmičenje i novčano ga kaznila sa 30 miliona evra zbog kršenja pravila o finansijskom fer-pleju, ali je CAS tu odluku danas poništio.

Klub iz Mančestera moći će da nastupa u Evropi, a novčana kazna smanjena mu je na 10 miliona evra.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Sofija Tomala, devojka Lorisa Karijusa
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.