HARADINAJ UVREDIO MOGERINIJEVU: Visoka predstavnica EU napustila sastanak sa delegacijom Prištine!

Izvor: Press, 17.Nov.2017, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HARADINAJ UVREDIO MOGERINIJEVU: Visoka predstavnica EU napustila sastanak sa delegacijom Prištine!

Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini napustila je danas sastanak Saveta za pridruživanje i stabilizaciju uvređena zbog insistiranja kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da se poveća učešće SAD u procesu dijaloga Beograda i Prištine
Kako Tanjug, nezvanično saznaje iz briselskih izvora, poruka EU kosovskom premijeru Ramušu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Haradinaju jeste da je Kosovo mora ozbiljno da radi na svojoj evropskoj perspektivi i da iskoristi priliku koju ceo region ima u pogledu evropske perspktive.
Ranije danas iznenada je otkazana konferencija za medije šefice EU diplomatije Federike Mogerini i premijera Kosova Ramuša Haradinaja koja je bila planirana po završetku satnka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje EU i Kosova.
Zvanično objašanjenje evropske strane bilo je da je razlog otkazivanja "pitanje agende".
Kosovski dopisnici iz Brisela javljaju o "lošoj amosferi" koja je vladala tokom sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje između EU i Kosova koja je održana jutros u zgradi Evropskog saveta.
Izvori sa sastanka navode da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj insistirao na većem učešću SAD u procesu dijaloga između Beograda i Prištine kome posreduje EU.
Navodi se i da je šefica EU diplmatije to shvatila lično i napustila satanak Saveta pre njegovog završetka.
Inače, ovo je prva zvanična poseta Haradinaja Briselu d preuzianja premijerske funkcije.
On je pored učešća na sednici Saveta za S SP EU i Kosova, bilateralno razgovarao sa visokom predstavnicom Federikom Mogerini i komesarom za pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj uvrijedio Mogerinijevu, napustila sastanak

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Nov.2017

BRISEL - Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini napustila je danas sastanak Savjeta za pridruživanje i stabilizaciju uvrijeđena zbog insistiranja kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da se poveća učešće SAD u procesu dijaloga Beograda i Prištine...Kako Tanjug nezvanično saznaje iz briselskih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Federika Mogerini napustila sastanak zbog Haradinaja

Izvor: Radio 021, 17.Nov.2017

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini napustila je sastanak Saveta za pridruživanje i stabilizaciju zbog zahteva premijera Kosova Ramuša Haradinaja da se poveća učešće SAD u procesu dijaloga Beograda i Prištine...Ranije danas iznenada je otkazana konferencija za medije šefice diplomatije EU...

Nastavak na Radio 021...

Poruka Haradinaju: Sprovesti sve sporazume, bez odlaganja

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2017

Na sednici Saveta za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Kosova danas u Briselu, kojom su predsedavali kosovski premijer Ramuš Haradinaj i visoka predstavnica Federika Mogerini, uz učešće komesara Johanesa Hana, istaknuto je da je neophodno bez odlaganja sprovesti sve sporazume u dijalogu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.