Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2019, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HARADINAJ PRAVDA SVOJU OSTAVKU: "Amerika i EU ne vrše pritisak na mene"!

Haradinaj čini sve da ostane na vlast!

Dao sam ostavku na mesto šefa vlade, a poziv sam po sebi ima političke implikacije - rekao je Haradinaj

Takozvani premijer u ostavci privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da je ostavku podneo zbog poziva Specijalnog tužilaštva Suda u Hagu, a ne, kako je rekao, pritisaka SAD i EU zbog stavova koje zastupa u dijalogu sa Beogradom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Ja sam ispunio zakonsku obavezu da se odazovem pozivu Specijalnog tužilaštva kao osumnjičeni u istražnom postpuku. Dao sam ostavku na mesto šefa vlade, a poziv sam po sebi ima političke implikacije. S obzirom na to da sam se dvaput pojavio na sudu i dao mogućnost međunarodnom pravosuđu da preispita taj period rata u celini vrlo sam iznenađen tim pozivom - rekao je on u intervjuu za albanski servis Glasa Amerike (VOA).

Haradinaj je na pitanje VOA da prokomentariše spekulacije da je sudski poziv usledio zbog njegovog odbijanja da ukine takse od 100 odsto na robu iz Srbije, rekao da "na Kosovu postoji sumnja da je reč o zaveri".

- Ono što mogu da potvrdim je da verujem u političke stavove koje sam izrazio na najiskreniji način međunarodnim partnerima: granice (tzv.) Kosova nisu sporne i nema diskusije o teritoriji i granicama, sporazum sa Srbijom treba da se postigne uz uzajamno priznanje u postojećim granicama, jer (tzv.) Kosovo ne može da dozvoli tvorevine kao što je "Dodikova republika" - to dovodi Rusiju na Kosovo. Tarife se ukidaju uz priznanje - kaže Haradinaj.

On je zatražio od međunarodne zajednice, od, kako je rekao, "saveznika (tzv.) Kosova", da "zaustave nepravedan pritisak na (tzv.) Kosovo" kako kada je reč o tarifama, tako i kada su u pitanju druge teme.

- Nije u redu prihvatiti uslove Srbije za dijalog zato što to vređa jednu stranu, u ovom slučaju nas koji smo žrtve - kaže Haradinaj.

Na pitanje VOA kada očekuje nove izbore, Haradinaj je rekao da očekuje da se to dogodi krajem septembra ili početkom oktobra.

IRONIJA U PUNOM SJAJU: Kombi pun droge vredne 200 miliona se zakucao u POLICIJSKI AUTO (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.