Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Sep.2019, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gugl planira da investira tri milijarde evra u Evropi

Kompanija Gugl (Google) planira da uloži tri milijarde evra za širenje svojih data centara u Evropi u naredne dve godine.

Izvršni direktor Gugla Sandar ;Pičai ;rekao je da će ovim ukupna ulaganja kompanije u internet infrastrukturu u Evropi od 2007. godine iznositi 15 milijardi evra.

Na sastanku sa finskim premijerom Antiijem Rineom u Helsinkiju, Pičai je rekao da će investicije biti podrška za 13.000 radnih mesta u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Evropskoj uniji svake godine.

On je rekao da Gugl "pravi još jedan veliki korak čineći najveću kupovinu obnovljive energije u istoriji" sporazume koji uključuje 18 novih energetskih ugovora, od kojih 10 u Evropi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Gugl investira još tri milijarde evra u evropske data centre

Izvor: B92, 20.Sep.2019

Helsinki -- Američka kompanija Gugl investiraće dodatne tri milijarde evra u proširenje svojih informatičkih centara za čuvanje podataka u Evropi...To je danas najavio izvršni direktor kompanije Sundar Pičai na konferenciji za novinare u Finskoj...Investicioni plan podrazumeva dodatnih 600 miliona...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.