Grad kupuje električne autobuse od naplaćenih penala

Izvor: B92, 08.Okt.2019, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad kupuje električne autobuse od naplaćenih penala

Beograd -- Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević izjavio je da je GSP "Beograd" postupio ispravno kada je naplatio penale za kašnjenje kompaniji "Hajger".

Naime, kineska kompanija nije na vreme isporučila 174 kupljenih autobusa, a Vasiljević najavljuje da će za taj novac biti kupljena tri nova električna autobusa.

"Mogu da imam lično razumevanje za probleme sa isporukom novih motora u skladu sa regulativom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropske unije jer je to problem koji imaju svi proizvođači u svetu, ali ugovor je jasan. Ako se autobusi ne isporuče do današnjeg dana, dobavljač plaća penale u iznosu od 1,46 miliona evra", rekao je Vasiljević.

Dodao je, prenosi Beoinfo, da je GSP "Beograd" postupilo po ugovoru i da su tako zaštićeni interesi grada i građana, a tako se nekada nije radilo. Vasiljević je rekao da će Grad Beograd za naplaćenih 1,46 miliona evra kupiti tri električna nova autobusa.

Od novca koji smo naplatili za kašnjenje isporuke kupićemo tri nova električna autobusa. Grad će od svojih sredstava kupiti još sedam autobusa i tako pokrenuti novu ekološku liniju koja će saobraćati između Slavije i Kalemegdana, rekao je Vasiljević.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.