Francuska i Beneluks će ponuditi pomoć Africi oko priliva migranata

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Sep.2018, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska i Beneluks će ponuditi pomoć Africi oko priliva migranata

Francuska i tri zemlje Beneluksa predložiće na neformalnom samitu Evropske unije (EU) 20. septembra u Salcburgu finansijsku pomoć afričkim zemalja kako bi se usporio priliv migranata, saopšteno je danas u Luksemburgu.

Predsednik Francuske Emanuel Makron razgovarao je danas s premijerima Luksemburga Gzavijeom Betelom, Belgije Šarlom Mišelom i Holandije Markom Ruteom o konkretnim predlozima za rešavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << migrantske krize kao odgovor na "antimigrantske nacionaliste" na vlasti u Italiji i Mađarskoj.

Rute je posle sastanka rekao da će u Salcburgu biti predloženo sklapanje sporazuma sa afričkim zemljama kao što je sporazum EU s Turskom.

Mišel je rekao da EU treba da sprovede neku vrstu "Maršalovog plana" za Afriku sa konkretnim predlozima.

Učesnici sastanka su se složili da treba pomoći evropskim zemaljama, kao što su Italija i Španija, gde prvo stižu migranti i dodali da sve zemlje, uključujući i Italija, treba da snose odgovornost i pokažu solidarnost prema migrantima.

Makron i Betel su posle sastanka prisustvovali debati lokalnih vlasti Luksemburga o postošvanju ljudskih prava.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.