Francuska: U slučaju političke promene u VB, produžetak roka za izlazak iz EU

Izvor: B92, 09.Okt.2019, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: U slučaju političke promene u VB, produžetak roka za izlazak iz EU

Francuska bi mogla da Londonu produži rok za izlazak iz EU, ako u Britaniji dođe do političke promene koja bi omogućila drugačiju vrstu dijaloga o Bregzitu.

Ovakvu mogućnost je najavila skretarka za evropske poslove Francuske Ameli de Monšalen, i rekla da što se tiče produženja roka za izlazak Britanije iz EU Francuska govori istu stvar više od šest meseci.

"Ako budu organizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novi (britanski) izbori ili novi referendum, ako dođe do političke promene koja nas navodi da verujemo da možemo da imamao drugačiji dijalog od onog koji imamo danas, onda se može razgovarati o produženju", rekla je ona.

"Ali davanje više i više vremena pod istim uslovima ne daje nam mnogo nade da će se dogoditi nešto drugačije", zaključila je Monšalenova.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FRANCUSKI ULTIMATUM ZBOG KOGA ĆE DŽONSON POBESNETI: Britanci mogu da dobiju produžetak roka za izlazak iz EU, ali prvo da promene vlast

Izvor: Kurir, 09.Okt.2019

Francuska bi mogla razgovarati o tome da Londonu produži rok za izlazak iz Evropske unije, ako u Britaniji dođe do političke promene koja bi omogućila drugačiju vrstu dijaloga o Bregzitu, izjavila je danas sekretarka za evropske poslove Francuske Ameli de Monšalen.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.