Izvor: RTS, 29.Sep.2021, 05:49

Fon der Lajenova u poseti Beogradu, danas sastanak s Vučićem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen, koja će danas i u četvrtak boraviti u Srbiji. Ursula fon der Lajen bi u četvrtak trebalo da se sastane sa premijerkom Anom Brnabić.
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Lajen u utorak je, uoči Samita EU i zapadnog Balkana 6. oktobra, počela balkansku turneju posetom Tirani. Nakon Tirane Fon der Lajenova je posetila i Severnu Makedoniju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Uoči posete Beogradu sa bilborda u prestonici se predsednici EK, koja je poreklom iz Nemačke, želi srdačna dobrodošlica na nemačkom jeziku "Herzlić Willkommen", uz zastave Srbije i Evropske unije.
Na sličan način nedavno je dočekana i nemačka kancelarka Angela Merkel, čija je dugogodišnja saradnica bila upravo fon del Lajen, koja je pre odlaska u Brisel obavljala dužnost ministarke odbrane Nemačke. 
U četvrtak ujutru zajedno sa predsednikom Vučićem Fon der Lajenova će učestvovati u pokretanju projekta na železničkom Koridoru 10.
Planirano je da predsednica EK prisustvuje i potpisivanju ugovora za rehabilitaciju deonice na Auto-putu mira (Niš-Priština) koji se radi uz finansijsku podršku Evropske unije.
Pred sastanke u Beogradu, Ursula fon der Lajen će u Prištini razgovarati sa Aljbinom Kurtijem i Vjosom Osmani, a zatim u Podgorici sa Milom Đukanovićem i Zdravkom Krivokapićem.
Predsednica Evropske komisije će tokom posete izraziti svoju posvećenost regionu i njegovoj evropskoj budućnosti. Sa liderima će razgovarati o političkoj i regionalnoj situaciji, najavljeno je u Komisiji.
Na pitanje da li će Fon der Lajenova u Beogradu, Prištini, ali i eventualno i u Tirani, razgovarati o rešavanju trenutne krize na KiM, u EK naglašavaju da je pozicija EU "jasna" kada se traži "deesakalacija i nastavak dijaloga".
Ursula fon der Lajen zvaničnu posetu Zapadnom Balkanu završava u četvrtak u Bosni i Hercegovini gde će zajedno sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem i predsedavajućim Savetom ministara BiH Zoranom Tegeltijom prisustvovati svečanom otvaranju mosta Svilaj koji povezuje Hrvatsku i BiH, a sastaće se i s članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Herzlich Willkommen", stiže Ursula

Izvor: B92, 29.Sep.2021

Beograd -- Predsednica Evropske kimisije Ursula fon der Lajen dolazi u Beograd. Sastaje se sa predsedmikom Srbije. U Beogradu će je dočekati i poruke dobrodošlice...Fon der Lajen će u Srbiji boraviti dva dana, a u četvrtak će se sastati s premijerkom Anom Brnabić...Predsednica Evropske komisije...

Nastavak na B92...

Ursula Fon der Lajen danas sa Vučićem u Beogradu

Izvor: Blic, 29.Sep.2021

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće predsjednika Evropske komisije Ursulu fon der Lajen, koja će boraviti u Srbiji danas i sutra, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Nastavak na Blic...

U Novom danu o poseti Ursule fon der Lajen

Izvor: N1 televizija, 29.Sep.2021

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je uoči Samita EU i zapadnog Balkana 6. oktobra, počela svoju balkansku turneju u okviru koje je u poseti Beogradu. Kako će njena poseta uticati na evropsku perspektivu regiona, hoće li doprineti smirivanju tenzija na Kosovu, i da li ovakve posete,...

Nastavak na N1 televizija...

Ursula fon der Lajen u Beogradu

Izvor: RTS, 29.Sep.2021

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen stigla je u Beograd posle posete Prištini. . Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram profilu da je dočekao u Beogradu predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen..."Dobro došli u Srbiju,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.