Festival evropskog filma u Niškom kulturnom centru

Izvor: JužneVesti.com, 02.Okt.2018, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival evropskog filma u Niškom kulturnom centru

Devet filmova najbolje evropske kinematografije, kako kažu u EU info kutku Niš, građani će moći da pogledaju od 8. oktobra do 12. oktobra na festivalu koji će biti održan u Niškom kulturnom centru.

U ponedeljak 8. oktobra, biće prikazan austrijski film Svetlo o slepoj pijanistkinji izuzetnog talenta, kao i film Južni vetar koji "dolazi" iz Grčke. Narednog dana, na repertoaru će se naći kratki filmovi iz Britanije, kao i drama Tonio iz Holandije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Nakon pogibije 21-godišnjeg studenta Tonija u saobraćajnoj nesreći, njegovi roditelji pisci suočavaju se sa tugom i žaljenjem jer trpe agoniju gubljenja svog jedinog deteta. Tragičan događaj drastičnio menja njihov život - navode organizatori.

U sredu, 10. oktobra pred filmoljupcima će se naći švedski dokumentarac Upad kod Bergmana, u kojem grupa poznatih međunarodnih filmskih režisera traže osamljenu kuću koju je izgradio poznati švedski režiser Ingmar Bergman na ostrvu Faro na Baltičkom moru. Film koji sledi tog dana je danski dokumentarni film o svesti kroz prizmu kvantne fizike.

Narednog dana biće prikazana finska drama Druga strana nade, kao i drama iz Belgije Sonar, dok je za poslednje veče festivala predviđen filmNijedan sistem nije siguran.

Projekcije će, navode organizatori, biti upriličene u 19:30 i 21 sati, a ulaz će biti besplatan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Festival evropskog filma od 8. do 12. oktobra

Izvor: Megafon.co, 02.Okt.2018

Od ponedeljka, 8. oktobra, do petka, 12. oktobra, festival će biti održan u Niškom kulturnom centru. Devet filmova najbolje evropske kinematografije Nišlije i Nišlijke će moći da pogledaju od 19 i 21 sat, besplatno tokom trajanja festivala. Festival evropskog filma će se tokom jeseni održati...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.