Faraž nije više lider UKIP: Hoću svoj život nazad

Izvor: Prva.rs, 04.Jul.2016, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Faraž nije više lider UKIP: Hoću svoj život nazad

Čovek koji je bio nazivan "klovnom", postao je čovek koji je bio jedan od ključnih u kampanji za izlazak Britanije iz EU. Sada je poručio da je misija završena.
"Moj cilj je bio da izvedem Britaniju iz EU. Tokom referendumske kampanje sam rekao da želim svoju zemlju nazad. Sada želim nazad svoj život", rekao je Faraž.
Kako je rekao, "on je svoje uradio", ne može da zamisli da uradi više i ovu odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << neće promeniti. 

"Odlučio sam da se povučem sa mesta lidera UKIP. Pobeda opcije 'izlazak' na referendumu je označila ostvarenje moje političke ambicije. Ušao sam iz poslovnih voda u ovu borbu jer sam želeo da mi budemo nacija koja sama odlučuje o sebi, a ne da bih ja postao karijerni političar", rekao je Faraž. 

Kontroverzni političar je rekao da je UKIP sada na dobroj poziciji. 

"Mi ćemo sada napustiti EU, ali su uslovi izlaska nejasni. Ako vlast ponovo bude zatezala, a laburisti ostanu u ovakvom odnosu sa svojim biračima, onda će doći još bolji dani za UKIP", naveo ja Faraž. 

Faraž je čelo stranke preuzeo po prvi put 2006. godine, a već tada je imao sedam godina iskustva u Evropskom parlamentu, gde je od izbora 1999. godine zagovarao izrazito evroskeptične stavove. 

Poverenje u UKIP-u je dobio i 2010. godine, a u godinama nakon toga stranka beleži konstantan rast i podjednako koristi i stvara novi evroskeptični talas, kako u Velikoj Britaniji, tako i u celoj Evropi. 

Iako ga politički rivali dugo nisu smatrali ozbiljnim protivnikom, a mediji su ga nazivali klovnom, Faraž je posle referenduma dočekao svojih pet minuta. 

"Nije li ovo smešno? Kada sam došao ovde pre 17 godina i rekao da želim da povedem kampanju koja će izvesti Britaniju iz EU, svi ste se smejali. Sada se ne smejete. A razlog zašto ste tako uznemireni, zašto ste ovoliko ljuti, jasan je. Vi ste, kao politički projekat, u poricanju, poričete da vaša stvar propada", rekao je Faraž nedavno na hitnom zasedanju EP u Briselu. 

Tada je poručio da su "mali ljudi, ugnjetavani godinama" odbacili multinacionalne korporacije, velike banke, visoku politiku. 

"Rekli su, u stvari, hoćemo svoju zemlju nazad. Hoćemo svoju vodu gde pecamo, hoćemo svoje granice, hoćemo da budemo nezavisna, suverena, normalna nacija. To je ono što smo uradili, to je ono što se mora sada desiti", poručio je Faraž. 

Odlazak Faraža sa čela stranke je treći veliki politički šok u danima nakon referenduma - prvo je Dejvid Kameron objavio da neće više biti lider Torijevaca i premijer zemlje, a zatim je Boris Džonson iznenada odlučio da se ne kandiduje za to mesto.
Izvor: B92

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.