Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Dec.2019, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajon i Bilčik: Većina preduzetih obaveza za poboljšanje izbornih uslova nije postignuta

Šefica delegacije u parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU Srbija Tanja Fajon i izvestilac Evropskog parlamenta o Srbiji Vladimir Bilčik poručili su da je analiza koju su sproveli nakon dve runde dijaloga o poboljšanju izbornih uslova u Srbiji pokazala da je postigunt napredak, ali da većina preduzetih obaveza, više od 60 odsto, nije postignuta, ili je postignuta samo delimično.

"Jasno je da se moraju što pre preduzeti značajni koraci, posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na području slobode medija i ulogu javnih servisa", naveli su Fajon i Bilčik u autorskom tekstu za Blic u izdanju za četvrtka.

Oni su naveli da nije ostalo mnogo vremena pre izborne kampanje za poboljšanje izbornih uslova primenom svih obaveza, te da bi predložili da se razmotri vremenski okvir za izbore uz puno poštovanje Ustava i zakona, koji omogućava ispunjenje svih obaveza pre kampanje i kako bi svi akteri imali povereje u izborni okvir.

Naveli su i da je uključivanje u politički i izborni proces jedini način da opozicija koja bojkotuje izbore omogući svojim pristalicama predstavljanje.

U autorskom tekstu se navodi i da je do sada postignut konsenzus u nekim područjima koja su prepoznata kao najvažnija, kao i da je sada od presudne važnosti da se sve obaveze sprovedu na način da građanin bude siguran da će biti postignuta stvarna poboljšanja i promene.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Fajon i Bilčik: Vreme je za sprovođenje boljih izbornih uslova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2019

Analiza koju smo sproveli posle prva dva kruga stranačkog dijaloga pokazuju da je postignut napredak, ali da većina preuzetih obaveza, više od 60 posto, nije postignuta ili je postignuta samo delimično, dakle nije ispunjena...To su u autorskom tekstu za "Blic" naveli Tanja Fajon, predsedavajuća...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.