Fabrici na srpskom: Živela Evropa, živela Srbija

Izvor: Vesti-online.com, 09.Maj.2019, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrici na srpskom: Živela Evropa, živela Srbija

"Evropska unija prepoznala je evropsku perspektivu zapadnog Balkana, a naročito Srbije", izjavio je danas šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici, ističući da je Srbija izabrana da postane deo evropske porodice, i da će EU pomoći na tom putu.

- Srbija nije sama, mi smo tu da pomognemo...Razumemo da je proces težak i bolan, ali kao što su to dokazali osnivači EU, moguće je. Promene su uvek teške, ali moguće - rekao je Fabrici obraćajući se na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prijemu povodom obleležavanja Dana Evrope.

Poručio je da Dan Evrope predstavlja priliku da se istakne važnost mira i trajnog pomirenja.

Fabrici je podsetio na Šumanovu dekaraciju, koju je 9. maja 1950. godine pročitao tadašnji ministar spoljnih poslova Francuske Robert Šuman, kojom je predložena saradnja Nemačke i Francuske na polju proizvodnje čelika i uglja.

Šumanovu deklaraciju nazao je jednostavnim, ali revolucionarnim konceptom, koji je Evropu nakon dva svetska rata pretvorio u ujedinjen i siguran kontinent.

- Teških smo dana imali dokazujući da se EU neće nestati nakon kriza...Ovo je dan da proslavimo život...Svet u kojem živimo se menja, izazovi se pojavljuju i EU bi trebalo da oblikuje sopstvenu budućnost - rekao je Fabrici.

Fabrici je istakao da su nada i mladost dve jako bitne reči u rečniku EU, a govor je završio obrativši se na srpskom: "Živela Evropa, živela Srbija".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fabrici na srpskom: Živjela Evropa, živjela Srbija

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Maj.2019

BEOGRAD - Evropska unija prepoznala je evropsku perspektivu zapadnog Balkana, a naročito Srbije, izjavio je šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici, ističući da je Srbija izabrana da postane dio evropske porodice, te da će EU pomoći na tom putu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.