Fabrici: Zagađen vazduh realnost, šta možemo da promenimo?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2020, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrici: Zagađen vazduh realnost, šta možemo da promenimo?

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici izjavio je danas povodom prekomernog zagađenja vazduha, da je to realnost za mnoge u svetu i Evropi.

Sem Fabrici je za RTS naveo da ne bi samo trebalo da budemo zabrinuti zbog kvaliteta vazduha već da se pitamo šta je to što možemo da učinimo.

Na pitanje kako će EU pomoći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbiji, odgovorio je da je već učinjeno mnogo toga tokom godina. On je dodao da mnogi ljudi svakoga dana putem aplikacija na telefonima proveravaju kvalitet vazduha u gradovima u Srbiji.

"To je projekat koji je finansiran kroz evropske fondove u visini od pet miliona evra", rekao je Fabrici.

Dodao je i da je opremljeno 35 stanica za merenje kvaliteta vazduha u Srbiji, kako bi se videlo koji je nivo zagađenja. Fabrici je istakao da je potrebno raditi još više kao i da podaci budu precizniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.