Fabrici: Srbija treba da jača pluralizam glasova u medijima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2020, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrici: Srbija treba da jača pluralizam glasova u medijima

Slučaj N1 televizije je specifičan, jer je u pitanju ugovorni i komercijalni spor, rekao je danas šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici te istakao da to ne može da komentariše, ali je ta televizija, kaže, veoma važan glas za informisanje građana Srbije.

Fabrici je precizirao, odgovarajući na pitanja novinara, da Srbija treba da jača pluralizam glasova u medijskom prostoru, jer je sloboda medija i sloboda izražavanja jedno od osnovnih prava u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU i treba da bude osnovno pravo u bilo kojoj zemlji koja želi da se priključi Uniji.

Upitan o televiziji N1, Fabrici je rekao da u slučaju N1 postoji specifičan problem, jer je, kaže, u pitanju ugovorni i komercijalni spor.

"O tome ne mogu da komentarišem. Ali, N1 jeste jedan veoma važan glas za informisanje građana Srbije", rekao je Fabrici novinarima u pauzi konferencije organizovane povodom završetka tvining projekta "Podrška EU razvoju strateškog okvira u oblasti upravljanja otpadom".

Fabrici navodi da EU pruža podršku izradi nove medijske strategije u Srbiji gde, kaže, pre svega treba identifikovati probleme, analizirati ih i ponuditi određena rešenja.

N1 televizija deo je ponude od 17 kanala Junajted medija grupe, koji se, po zahtevu te grupe, ne emituju na kablovskim operaterima u sastavu Telekoma od 17. januara, a pregovori o novom ugovoru zapeli su na uslovu Junajted grupe o teritorijalnom ograničenju njihovog emitovanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.