Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jan.2019, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrici: Očekujemo da Srbija štiti slobodu medija

Šef Delegacije Evropske unije u Beogradu Sem Fabrici, poručio je da EU od Srbije očekuje da bude mesto koje neguje i štiti slobodu izražavanja i slobodu medija.

Fabrici je za list Blic kazao da su u EU izuzetno zabrinuti napadom na novinara Milana Jovanovća i da "pažljivo prate taj slučaj".

"Očekujemo da vlasti brzo sprovedu istragu i dovedu krivce pravdi", rekao je Fabrici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
On je podsetio da je Delegacija EU, zajedno sa OEBS-om, uključena u rad na novoj Medijskoj strategiji i da "ohrabruju vlasti i medijske profesionalne asocijacije da nastave da grade međusobno poverenje i saradnju".

"Vidimo dobru volju i to se može smatrati znakom napretka u toj važnoj oblati evropske integracije Srbije. Ali, naravno ono što će biti važno to je implementacija dogovorenih mera i stvaranje pravog okruženja za slobodu izražavanja", naveo je Fabrici.

Ukazao je da EU u svojim izveštajima razmatra bezbednost novinara i da će izveštaj za 2018. godinu biti objavljen na proleće ove godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.