Izvor: Radio 021, 08.Maj.2020, 17:03

Fabrici: Kovid kriza je približila Srbiju i EU

Šef delegacije EU Sem Fabrici ocenio je da je kriza izazvana pandemijom kovida-19 pokazala da su odnosi Srbije i EU mnogo bliži nego što su bili pre dva meseca.

"Kovid kriza, ako je posmatramo kao poslednji test, pokazala je elemente povezanosti, da zavisimo jedni od drugih, zelje da radimo zajedno, da nas je borba dodatno približila. Posle svega što smo prošli i uradili, mogli smo da vidimo da smo danas mnogo bliži nego što smo bili pre dva meseca", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rekao je Fabrici na ambasadorskom panelu o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti EU i njenih odnosa sa Srbijom, a povodom Dana Evrope.

Na skupu u organizaciji EU info centra Fabrici i ambasadori Italije, Francuske, Holandije i Rumunije podsetili su da je i danas solidarnost ključna reč kao i pre 70 godina kada je usvojena Šumanova deklaracija, koja je temelj EU, ali su dodali da taj uspešan proces utemeljen 9. maja 1950. još nije završen.

"Ideja solidarnosti bila je i danas je pokretačka snaga nove EU gde i narodi van EU prosperiraju zahvaljujući svojm susedima. Danas kada se borimo protivi COVID-19 ta reč ima i dalje isto značenje jer nam solidrnosti pomaže u izgradnji bolje budunostnosti", rekao je Fabrici.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.