Fabrici: EU odlučujući o otvaranju poglavlja procenjuje i vladavinu prava i dijalog

Izvor: Beta, 19.Nov.2018, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrici: EU odlučujući o otvaranju poglavlja procenjuje i vladavinu prava i dijalog

Šef degelacije Evropske komisije u Srbiji Sem Fabrici izjavio je danas da će EU odluku o otvaranju novih poglavlja u pregovorima sa Srbijom doneti u decembru, a da se u okviru donošenja takve odluke procenjuje i stanje u oblasti vladavine prava i napredak dijaloga Beograda i Prištine.Odluka se donosi u razgovoru sa zemljama članicama EU o otvaranju poglavlja, rekao je Fabrici novinarima na konferenciji "Lideri transformacije društva", u  Beogradu.On je precizirao da otvaranje poglavlja zahteva određene aktivnosti i specifičan rad na poglavljima, a da EU u skladu sa pregovačkim okvirima procenjuje i stanje vladavine prava u Srbiji i tok dijaloga Beograda i Prištine.Naglašavajući da se odluka donosi u decembru, Fabrici je rekao da je njegova preporuka Srbiji da radi što je moguće više na poglavljima, ali i na unapređenju vladavine prava i dijaloga o Kosovu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U Evropi se baci 80 miliona tona hrane godišnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2018

Čak 20 odsto evropskog stanovništva živi na ivici siromaštva i nema redovne obroke, i pored toga što se u Evropi godišnje baci 80 miliona tona hrane, izjavio je danas predsednik Evropske federacija banke hrane (FEBA) Žak Vandenšrik na konferenciji "Lideri transformacije društva"..."Hrana je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.