FINSKA I ESTONIJA GRADE NAJDUŽI TUNEL NA SVETU POD MOREM Biće dug 92 km imaće veštačko ostrvo, kao novi centar severa EVROPE!

Izvor: Kurir, 08.Maj.2021, 15:36

FINSKA I ESTONIJA GRADE NAJDUŽI TUNEL NA SVETU POD MOREM Biće dug 92 km imaće veštačko ostrvo, kao novi centar severa EVROPE!

Dvadeset šestog aprila 2021. godine Finska i Estonija potpisale su memorandum o razumevanju, što je prvi korak ka izgradnji velikog železničkog tunela Helsinki (Finska) -Talin (Estonija) dugog 92 kilometra, a koji bi išao ispod Baltičkog mora, što bi dve članice EU povezalo i železničkim koridorom, a ne samo pomorskim kao što je bio slučaj do sad.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

HELSINKI I TALIN POSTAJU JEDAN GRAD: Finska i Estonija grade najduži podvodni tunel na svetu! Putovaće se 30 minuta!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2021

Projekat koji će skratiti putovanje između dve prestonice..Dana 26. aprila 2021. godine Finska i Estonija potpisale su memorandum o razumevanju, što je prvi korak ka izgradnji velikog železničkog tunela Helsinki (Finska) - Talin (Estonija) dugog 92 kilometra, a koji bi išao ispod Finskog zaliva,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.