Evropski sud: Poljska krši zakon o kvalitetu vazduha

Izvor: Radio 021, 23.Feb.2018, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski sud: Poljska krši zakon o kvalitetu vazduha

Sud pravde EU saopštio je da je Poljska prekršila zakon EU o kvalitetu vazduha time što je kontinuirano premašivala ograničenje zagađenja u periodu od 2007. do 2015. godine.

Sud je naložio vladi Poljske da ubrza napore da poboljša kvalitet vazduha i smanji nivoe čestica opasnih po zdravlje, poznatih kao PM10. Kako se navodi, Poljska nije novčano kažnjena, ali to Evropska komisija može da zatraži >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ukoliko uskoro ne poboljša kvalitet vazduha.

Kao reakciju na opomenu suda, Poljska vlada je danas pokrenula program kojim se ograničava upotreba uglja za grejanje u privatnim domaćinstvima.

Tu odluku pozdravile su ekološke organizacije koje smatraju da je vlada spora u rešavanju problema zagađenja, od koga godišnje u Poljskoj umre oko 47.000 osoba.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropski sud: Poljska krši zakon o kvalitetu vazduha

Izvor: B92, 23.Feb.2018

Varšava -- Sud pravde EU saopštio je da je Poljska prekršila zakon EU o kvalitetu vazduha...Kako se navodi, to je uradila time što je kontinuirano premašivala ograničenje zagađenja u periodu od 2007. do 2015. godine...Sud je naložio vladi Poljske da ubrza napore da poboljša kvalitet vazduha...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.