Evropski ambasadori zabrinuti zbog situacije u Makedoniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2016, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski ambasadori zabrinuti zbog situacije u Makedoniji

Ambasadori zemalja EU u Skoplju preneli su predsedniku Makedonije Đorđu Ivanovu zabrinutost svojih zemalja zbog njegove odluke o aboliciji političara koji su osumnjičeni za kriminal što je izazvalo političku krizu u zemlji, preneli su danas lokalni mediji.

Na sastanku koji je održan sinoć u predsedničkoj rezdenciji, Ivanov je upoznao ambasadore sa motivima i ciljem koji je hteo da postigne odlukom o pomilovanju, kao i o kontekstu u kojem je odluka doneta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Odluka predsednika Makedonije Đorđa Ivanova da pomiliuje političare protv kojih se vode postupci izazvala je građanske proteste u više gradova Makedonije, koje podržava opzicija, kao i negativne reakcije međunarodne zajednice.

Predsednik Makedonije je 12. aprila doneo odluku o aboliciji 56 političara i njihovih saradnika, koju je odbio da povuče i pored zahteva građanskih organizacija i najznačajnijih političkih partija, kao i međunarodne zajednice.  Među aboliranima je najviše funkcionera vladajuće VMRO DPMNE Nikole Gruevskog, koji su povezani sa aferom "prisluškivani razgovori".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.