Evropska unija u pregovorima za isporuku do 300 miliona doza vakcina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2020, 23:51

Evropska unija u pregovorima za isporuku do 300 miliona doza vakcina

Farmaceutske kompanije Sanofi SA i GlakoSmitKlin Plc saopštile su da su u naprednoj fazi pregovora o isporuci do 300 miliona doza eksperimentalne vakcine protiv kovid-19 za Evropsku uniju sa 27 država.

Naoružana hitnim fondom većim od dve milijarde evra, Evropska komisija želi da sklopi dogovore sa čak šest proizvođača lekova za vakcine za 450 miliona građana protiv korona virusa, koji je do sada usmrtio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 674.000 ljudi širom sveta, prenosi Rojters.

Evropska komisija je rekla da je cilj razgovora sa Sanofijem bio da se zaključi dogovor o kupovini unapred. "Pretpostavljeni ugovor sa Sanofijem predviđao bi mogućnost za sve države članice EU da kupe vakcinu", navela je Komisija u saopštenju.

"Predviđeno je da, nakon što se pokaže da je vakcina bezbedna i efikasna protiv kovid-19, Komisija ima ugovorni okvir za kupovinu 300 miliona doza, u ime svih država članica EU", dodaje se u saopštenju.

Portparol Komisije rekao je da ne može da komentariše kada će biti objavljen dogovor i koja je moguća cena vakcine, ocenivši to prilično obećavajućim korakom ka eventualnom sporazumu.

Sanofi radi na dva projekta vakcine, uključujući jedan u partnerstvu sa GlakoSmitKlin .

Sanofi je vodeći u kliničkom razvoju vakcine i očekuje da će pokrenuti ispitivanje do kraja godine, navodi agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pregovori o isporuci 300 miliona doza vakcina za EU

Izvor: Danas, 01.Avg.2020, 09:19

Farmaceutske kompanije Sanofi SA i GlakoSmitKlin Plc saopštile su da su u "naprednoj" fazi pregovora o isporuci do 300 miliona doza eksperimentalne vakcine protiv kovid-19 za Evropsku uniju, piše RTCG.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.