Evropska unija DALA PREDLOG Vučiću i Tačiju za rešenje KOSOVSKOG PITANJA: Obavezno izjašnjavanje ZA PAR DANA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2019, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska unija DALA PREDLOG Vučiću i Tačiju za rešenje KOSOVSKOG PITANJA: Obavezno izjašnjavanje ZA PAR DANA!

Han je rekao da je u Davosu razgovarao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i sa Hašimom Tačijem

Podneo sam predlog prema kome bismo se zajedno pozabavili svim relevantnim trgovinskim pitanjima koja se tiču Srbije i Kosova, spreman sam da predvodim takav razgovor, kaže komesar EU Johanes Han i dodaje da očekuje pozitivan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i takozvanog kosovskog predsednika Hašima Tačija.

To bi, kaže, bio temelj za pretpostavku da je moguć povratak za sto sa Federikom Mogerini i nastavak dijaloga.

, koji, kaže, znaju da je rešenje nužno.

- Obojica shvataju moj predlog, još jednom sam ih detaljno upoznao s predlogom i u narednih nekoliko dana očekujem njihov pozitivan odgovor. Razumeju da Beograd i Priština za sto svakako moraju da sednu kako bi ove trgovinske, nazovimo ih iritacijama, jednostavno pospremili, da je to temeljni uslov za nastavak konkretnih razgovora i konkretnog dijaloga - ističe Han.

Srbija, što je savršeno razumljivo, kaže - ako to ne rešimo, ne možemo dalje ni o čemu da razgovaramo, dodaje Han. Ali i s prištinske strane postoje tzv. "trade irritants", koje treba adresirati i koje ja svakako nameravam da adresiram, dodaje.

- Da skratim priču, uveren sam da se možemo uhvatiti u koštac s ovim problemom te pretpostavljam da se dijalog između Beograda i Prištine može nastaviti do kraja godine - kaže Han.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.