Evropska komisija: Nije na EU da procenjuje odgovor Srbije na COVID19

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2020, 14:36

Evropska komisija: Nije na EU da procenjuje odgovor Srbije na COVID19

U Evropskoj komisiji ocenjuju da su događaji koje Brisel prati poslednja dva dana u Srbiji "razlog za zabrinutost", ali i naglašavaju da nije na EU da procenjuje kako su pojedine vlasti, a na osnovu epidemioloških podataka u svojoj zemlji, odgovorile na krizu pandemije COVID19.

"Pratimo evoluciju COVID19 u trećim zemljma, pogotovo u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << onima koje su bliske EU, kao što je Srbija. U dijalogu sa njima razmenjujemo informacije, najbolje prakse i delimo naše iskustva u brobi protiv korona virusa. Ali, nije na nama da iz Brisela porcenjujemo da li je zemlja uspela da na dobar način rešava probleme COVID19 i koje mere uvodi", kaže portparolka Evropske komisije Dana Spinat.

U Briselu povodom protesta u Beogradu zbog tzv "novih mera zatvaranja" naglašavaju da dogovori pojedinačnih zemlja na krizu korna virusa zavise od uslova na terenu, epdemiološke situacije, saveta struke i drugih činilaca.

"Zaštita zdravlja ljudi mora da bude na prvom mestu, a na vlasti je da odluči koje mere su neophodne kako bi se rešavalo pitanje COVID19 rizika", ponavljau u Komsiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Evropska komisija (EK): Događaji proteklih dana zabrinjavajući, nije na EU da procenjuje odgovor Srbije na Kovid -19

Izvor: Blic, 09.Jul.2020

U Evropskoj komisiji ocenjuju da su događaji koje Brisel prati poslednja dva dana u Srbiji "razlog za zabrinutost", ali i naglašavaju da nije na EU da procenjuje kako su pojedine vlasti, a na osnovu epidemioloških podataka u svojoj zemlji, odgovorile na krizu pandemije Kovid-19.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.