EU uvodi zabranu za brodove sa ruskom naftom po višoj ceni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2022, 20:45

EU uvodi zabranu za brodove sa ruskom naftom po višoj ceni

EU će zabraniti održavanje i osiguravanje brodova trećih zemalja koji prevoze rusku naftu kupljenu po ceni višoj od limitirane, objavljeno je danas u Službenom glasniku EU.

U slučaju da brod pod zastavom neke treće zemlje transportuje rusku sirovu naftu ili derivate kupljene po ceni višoj od limitirane, tom brodu treba onemogućiti tehničku podršku, popravke u slučaju kvara, finansiranje ili finansijsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podršku, uključujući osiguranje, navodi se u Službenom glasniku EU, preneo je TASS.

Evropska unija je uvela i sankcije protiv 30 ruskih fizičkih i sedam pravnih lica, piše u Službenom listu EU.

S obzirom na ozbiljnost situacije, Savet smatra da 30 lica i sedam subjekata, odgovornih za radnje koje narušavaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine, treba dodati na listu lica, subjekata i organa koji podležu restriktivnim merama, navodi se u dokumentu, preneo je TASS.

Ruski pevači i muzičari Julija Čičerina, Nikolaj Rastorgujev i Oleg Gazmanov dodati su na listu sankcionisanih, zajedno sa kompanijama Irkut i Degtjarjev, navela je agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.