EU produžila ekonomske sankcije Rusiji

Izvor: B92, 13.Dec.2019, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU produžila ekonomske sankcije Rusiji

Brisel -- Šefovi država ili vlada EU produžili su za 6 meseci ekonomske sankcije Rusiji uvedene 2014. posle ruskog pripajanja Krima, saopštio je Evropski savet.

Odluka je doneta na samitu EU u Briselu, nekoliko dana posle sastanka u Parizu o ponovnom uspostavljanju mira u Ukrajini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na kojem su bili ukrajinski i ruski predsednici i lideri Francuskei i Nemačke.

Na sastanku nije ostvaren veliki prodor ka rešenju sukoba, i novi sastanak u istom formatu predvidja se za četiri meseca. Ekonomske sankcije već pet godina odnose se na sektor nafte, odbrane i na ruske banke. Prošli put su produžene za šest meseci u junu, a za produženje potrebno je da zemlje EU to odluče jednoglasno.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NISU PPOMENILI MIŠLJENJE: Evropska unija produžila sankcije Rusiji za još šest meseci!

Izvor: Kurir, 13.Dec.2019

Evropski lideri na samitu u Briselu dogovorili su se da produže ekonomske sankcije Rusiji za još šest meseci, odnosno do kraja jula 2020. godine.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.