EU priznala grešku? Evo da li će SANKCIJE Rusiji biti ukinute do KRAJA GODINE

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2018, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU priznala grešku? Evo da li će SANKCIJE Rusiji biti ukinute do KRAJA GODINE

Shvatili da su oni oštećeni

Ministar unutrašnjih poslova Italije Mateo Salvini izjavio je da želi da sankcije koje je EU uvela Rusiji budu ukinute do kraja godine, javili su ruski mediji.

Pročitajte i:

On je tokom posete Moskvi rekao da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi ubedio evropske partnere da ukinu sankcije, koje su uvedene nakon prisajedinjenja Krima Rusiji 2014. godine i događaja koji su usledili u istočnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ukrajini.

Salvini je napomenuo da je veto poslednja opcija, ali da "ništa ne isključuje".

- Italija je evropska zemlja koja je najviše oštećena sankcijama Rusiji - rekao je Salvini i dodao da želi da omogući manjim i srednjim preduzećima iz Italije i Rusije da rade zajedno.

Salvini je naveo i to da bi povratak Rusije u Grupu sedam bio "apsolutno legitiman", javio je AFP.

Italijanski ministar je najavio da će se premijer Italije Đuzepe Konte sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u drugoj polovini oktobra u Moskvi.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.