Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Feb.2020, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU pozvala na puno rasvetljavanje ubistva Borisa Njemcova

Evropska unija pozvala je, na petu godišjicu ubistva Borisa Njemcova, jednog od vodećih ruskih opozicionara, da se njegovo ubistvo u potpunosti i transparentno istraži i da se osigura da svi umešani u taj zločin odgovaraju.

Evropska služba za spoljne poslove (EEAS) podsetila je danas u saopštenju da je Njemcov, bivši ruski vicepremijer i jedna od vodećih figura ruske opozicije brutalno ubijen pre pet godina u centru Moskve.

"Boris Njemcov je uprkos >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << brojnim preprekama neustrašivo radio da promoviše demokratske vrednosti i politički pluralizam u Rusiji. On ostaje inspiracija za mnoge u vreme kada se sve više ograničavaju civilno društvo i nezavisni mediji u Rusiji i blokiraju slobode restriktivnim zakonima", navodi se u saopštenju EEAS-a.

Njemcov, vodeći kritičar predsednika Vladimira Putina, ubijen je 2015. u Moskvi, na mostu nedaleko od Kremlja.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.