EU pozvala na nove izbore u Venecueli

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jan.2019, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU pozvala na nove izbore u Venecueli

Evropska unija saopštila je danas da bi mogla priznati opozicionog lidera Huana Gvaida za predsednika Venecuele ako Vlada u Karakasu u narednim danima ne raspiše nove izbore.

Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini navela je u izjavi da će EU intenzivirati kontakte s međunarodnim partnerima u vezi s venecuelanskom krizom "u narednim satima".

EU je pozvala na hitne nove izbore, tvrdeći >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da predsednički izbori održani prošle godine nisu bili demokratski.

Mogerini je navela da ukoliko "narednih dana izostane objava o raspisivanju novih izbora uz potrebne garancije, EU će preduzeti dalje korake, uključujući i priznanje novog rukovodstva zemlje".

Ranije danas, Francuska, Nemačka, Velika Britanija i Španija dale su rok od osam dana za raspisivanje izbora pre nego što priznaju Gvaida.

Stav EU otvara novi front u odnosima s Rusijom, koja snažno podržava predsednika Nikolasa Madura.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.