EU posle Bregzita: Fokus na klimatskim promenama i digitalizaciji

Izvor: RTS, 31.Jan.2020, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU posle Bregzita: Fokus na klimatskim promenama i digitalizaciji

Lideri Evropske unije poručili su na konferenciji za novinare u Briselu da Unija želi najbolje moguće odnose s Velikom Britanijom posle njenog izlaska, ali su podsetili da oni ne mogu biti isti kao i dok je ona bila članica.
Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel reklj jeda što se više Velika Britanija bude odvajala od standarda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU posle Bregzita, imaće manji pristup jedinstvenom evropskom tržištu.

"Nikad nije srećan trenutak kad neko odlazi, ali mi otvaramo novo poglavlje", rekao je Mišel na zajedničkoj konferenciji za novinare u Briselu s predsednicom EK Ursulom fon der Lajen i predsednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem.
Oni su takođe su rekli da će se EU sada fokusirati na borbu protiv klimatskih promena i unapređenje digitalizacije, prenosi Rojters.
"Želimo da imamo najbolje moguće odnose sa Ujedinjenim Kraljevstvom, ali oni nikad neće zameniti pogodnosti koje donosi članstvo", rekla je Fon der Lajenova.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lajen: Sutra počinje novo poglavlje za EU

Izvor: RTS, 31.Jan.2020

Na ceremoniji u Briselu obeležena je ratifikacija Sporazuma o razdruživanju sa Velikom Britanijom. Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je da će EU od 1. februara želeti da ima najbolje moguće odnose sa Londonom, ali da ti odnosi nikada neće biti tako dobri kao što je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.