EU politikom uslovljavanja nenamerno kreira jake lidere u regionu

Izvor: EurActiv Srbija, 03.Jun.2019, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU politikom uslovljavanja nenamerno kreira jake lidere u regionu

Politika uslovljavanja EU ne daje najbolje efekte na Zapadnom Balkanu, a sigurno ne tako dobre kao u prethodnim proširenjima, i dok se zemlje regiona formalno uskladjuju sa pravnim tekovinama EU, njihov demokratski učinak stagnira ili čak nazaduje, ocenili su 3. juna analitičari. Na skupu "Politika uslovljavanja EU prema Zapadnom Balkanu - Podrška demokratiji >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << i vladavini prava (?)" istraživačica sa Švajcarskog federalnog instituta za tehnologiju (ETH) u Cirihu Nataša Vunš rekla je da politika uslovljavanja samo pojačava efekat "zarobljene države" koji je pak ključna prepreka za dalji demokratski proces Zapadnog Balkana.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Analitičari: EU politikom uslovljavanja nenamerno pravi jake lidere u regionu

Izvor: Beta, 03.Jun.2019

Politika uslovljavanja EU ne daje najbolje efekte na Zapadnom Balkanu, a sigurno ne tako dobre kao u prethodnim proširenjima, i dok se zemlje regiona formalno uskladjuju sa pravnim tekovinama EU, njihov demokratski učinak stagnira ili čak nazaduje, ocenili su danas analitičari.Na skupu "Politika...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.