Izvor: JUGpress.com, 20.Okt.2019, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU podrška izgradnji sistema za vodosnabdevanje u Bosilegradu

BOSILEGRAD

Uz podršku Evropske unije (EU) i Vlade Republike Srbije u Bosilegradu su u toku radovi na završetku izgradnje sistema za vodosnabdevanje koji će stanovništvu opštine omogućiti snabdevanje kvalitetnom vodom za piće. Troškove radova od 310.000 evra, koji podrazumevaju izgradnju više od sedam kilometara cevovoda i osposobljavanje sistema za vodosnabdevanje „Roda“,  finansirale su podjednako >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << EU preko programa EU PRO i Vlada Republike Srbije.

„Izgradnjom vodovoda rešićemo naš dugogodišnji problem sa stabilnim snabdevanjem vodom, i više od 4.500 ljudi koji žive u naselju Dobri dol i selima Rajčilovci, Radičevci i Mlekominci imaće kvalitetnu vodu za piće, uz smanjenje gubitaka u sistemu vodosnabdevanja“, rekao je Vladimir Zaharijev, predsednik opštine Bosilegrad koja učestvuje u finansiranju projekta sa 9.300 evra.

Kroz aktivnosti dobrog upravljanja koje se sprovode u partnerstvu sa programom Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske, uspostaviće se efikasan sistem za obračun i merenje kapaciteta i distribucije vode.

Izvođač radova je grupa koju čine Javno preduzeće za komunalije i usluge „Usluga“ iz Bosilegrada i Hidrokomerc d.o.o. iz Lučana, koji su izabrani u postupku javne nabavke koji je sprovela opština Bosilegrad, dok je rok za završetak 280 dana.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.