EU podrška inovacijama malih firmi

Izvor: Mondo, 10.Okt.2012, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU podrška inovacijama malih firmi

Zahvaljujući podršci EU, 300 malih firmi iz Srbije imaće priliku da kroz trening i obuku usavrše svoju delatnost.

Program integrisane podrške inovacijama (IISP), koji finansira Evropska unija i realizuje se u saradnji sa Ministarstvom finansija i privrede, Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, raspisao je Javni poziv za obuku i trening malih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i srednjih preduzeća u okviru programa za unapređenje inovacija

Cilj programa je podsticanje tehnoloških inovacija u malim i srednjim preduzećima kroz besplatnu obuku i trening za započinjanje i realizovanje inovativnih aktivnosti.

Preduzeća će imati priliku da uz podršku domaćih i stranih konsultanata realizuju inovativne aktivnosti, povećaju efikasnost poslovanja i profitabilnost.

U okviru Programa za unapređenje inovacija biće obezbeđena tehničko-konsultantska podrška za 300 malih i srednjih preduzeća u oblasti strateškog planiranja i realizovanja inovacija

Cilj je povećanje konkurentnosti preduzeća i efikasnog transfera znanja i tehnologija za razvoj proizvoda, usluga ili procesa proizvodnje.

Za dvadeset najperspektivnijih preduzeća biće organizovana kompletna trening podrška u skladu sa njihovim inovativnim potrebama.

Prijave se primaju do 15. novembra na sajtu www.iisp.rs

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.