EU odobrila 261 milion evra pomoći palestinskim izbeglicama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2022, 07:21

EU odobrila 261 milion evra pomoći palestinskim izbeglicama

Evropska unija odobrila je 261 milion evra za finansiranje Agencije Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbeglicama na Bliskom istoku (UNRWA), prenela je Anadolija.

Evropska komisija je u saopštenju navela da je usvojila trogodišnji doprinos u iznosu od 261 milion evra "kako bi se Agenciji osigurala predvidljiva finansijska sredstva za pružanje osnovnih usluga palestinskim izbeglicama".

Već dogovorenih 246 miliona evra finansijske pomoći dopunjeno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << s još 15 miliona kako bi se ublažio uticaj nestabilnosti oko nabavka hrane, pogoršane ratom u Ukrajini, navodi se u saopštenju.

"Naša podrška UNRWA ključni je element u našoj strategiji doprinosu sigurnosti, stabilnosti i razvoja u regionu, što takođe pomaže da se očuvaju izgledi za održivi mir između Izraelaca i Palestinaca", rekao je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i sigurnost Žozep Borelj.

EU planira u periodu između 2021. i 2024. godine da osigura ukupno 1,15 milijardi evra finansijske pomoći Palestinskoj upravi i UNRWA.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.