EU odložila pripremne razgovore sa SAD o trgovini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2021, 11:24

EU odložila pripremne razgovore sa SAD o trgovini

Ambasadori Evropske unije odložili su pripremne razgovore za novi američko-evropski Savet za trgovinu i tehnologiju, koji je trebalo da bude održan 29. septembra, u znak protesta zbog sporazuma Vašingtona o nuklearnim podmornicama sa Australijom, koji je na štetu Francuske, saopštila su dvojica evropskih diplomata.

Javna agenda, takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokazuje da su razgovori između 27 izaslanika EU odloženi, ali nije naveden razlog, prenosi agencija Rojters.

Dvojica diplomata poručuju da je Evropska komisija zatražila odlaganje rasprave. Prvi američko-evropski Savet, najavljen na transatlantskom samitu u junu, trebalo bi da se održi u Pitsburgu, u Pensilvaniji.

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Lajen je za CNN izjavila, u vezi sa sporazumom o podmornicama, da smatra da je tretman Francuske u ovom slučaju bio "neprihvatljiv".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PROTEST ZBOG AUKUSA: EU odložila pripremne razgovore sa SAD o trgovini

Izvor: Blic, 21.Sep.2021

Ambasadori Evropske unije odložili su pripremne razgovore za novi američko-evropski Savet za trgovinu i tehnologiju, koji je trebalo da bude održan 29. septembra, u znak protesta zbog sporazuma Vašingtona o nuklearnim podmornicama sa Australijom, koji je na štetu Francuske, saopštila su dvojica...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.