EU o Trampovom pismu Vučiću i Tačiju

Izvor: B92, 20.Dec.2018, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU o "Trampovom pismu Vučiću i Tačiju"

Pismo predsednika SAD Donalda Trampa upućeno predsedniku Aleksandru Vučiću i Hašimu Tačiju EU vidi kao znak podrše i ohrabrenja dijalogu Beograda i Prištine.

To je danas saopštila portparolka EU Maja Kocijančič:

”Mi to pismo vidimo kao signal podrške i ohrabrenja SAD za dijalog koji se vodi pod okriljem EU”, poručila je Kocijančičeva.

Dijalog Beograda i Prištine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vode predsednici Vučić i Tači uz posredovanje visoke predstavnice Federike Mogerini, a da su SAD "važan partner" u tom procesu, istakla je ona.

Na pitanje novinara da li je inicijativa SAD, čiji su zvaničnici podržali promenu granca Kosova i Srbije, u suprotnosti sa stavom Saveta EU i da kao takva ”više šteti nego što pomaže” dijalogu, Kocijančičeva je ponovila da EU ima ”jasne parametre” kada je u pitanju moguće rešenje u dijalogu Beograda i Prištine.

”Rad je u toku na pravno obavezujućem sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa. To bi dovelo do trajnog rešenja za otvorena pitanja koje mora da bude zasnovano na međunarodnom pravu, u skladu sa EU zakonima i prihvatljivo za sve zemlje članice”, zaključila je Kocijančičeva.

U Evropskoj komisiji dodaju da je pitanje dijaloga Beograda i Prištine bila tema razgovora predsednika Žan-Kloda Junkera sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Navodi se da je tom prilikom predsednik Evropske komisije ohrabrio nastavak dijaloga kao i dalje regionalne integracije Zapadnog Balkana.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Hašim Tači

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EU o Trampovom pismu Vučiću i Tačiju (FOTO)

Izvor: Mondo, 20.Dec.2018

Pismo predsednika SAD Donalda Trampa upućeno predsedniku Aleksandru Vučiću i Hašimu Tačiju EU vidi kao znak podrše i ohrabrenja dijalogu Beograda i Prištine...Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci..To je danas saopštila portparolka EU Maja Kocijančić:.."Mi to pismo vidimo kao signal podrške i ohrabrenja...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.