EU mora da brani svoje granice od truske agresije

Izvor: B92, 09.Jul.2020, 12:59

"EU mora da brani svoje granice od truske agresije"

Lider Evropske narodne partije (EPP) Manfred Veber poručio je da EU i njene države članice moraju snažno braniti Kipar i Grčku od turske agresije.

On je naveo da je to potrebno učniti povećanjem pritiska sankcijama ili raspoređivanjem ratne mornarice Evropske unije, prenosi grčki list Katimerini.

"EU i njene članice moraju snažno braniti Kipar i Grčku od turske agresije povećanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pritiska sankcijama ili raspoređivanjem ratne mornarice EU na istočnom Mediteranu, ukoliko Turska ne prestane da krši kiparski i grčki suverenitet”, izjavio je Veber.

Kako je kazao, Turska je važan partner za Evropu ali tursko ilegalno bušenje u Ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Kipra, kršenje grčkog vazdušnog prostora i napadi na granicama sa Grčkom nisu primeri konstruktivnog partnerstva sa tom zemljom.

“Suprotno tome, aktivnosti turske vlade pogoršavaju tenzije u mediteranskom regionu, dovodeći u opasnost stabilnost i bezbednost Evrope”, rekao je Veber na sastanku EPP stranaka u Evropskom parlamentu.

On je ocenio da EU mora da bude spremna da učini više u cilju zaštite od turske agresije na evropskim južnim granicama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Veber: Problem između Turske, Grčke i Kipra je evro-turski problem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2020

Šef poslaničke grupe Evropske narodne partije (EPP) u Evropskom parlamentu Manfred Veber izrazio je danas zabrinutost zbog stava Turske i potrebu da se Grčkoj i Kipru priskoči u pomoć...Govoreći u Evropskom parlamentu, Veber je rekao da je EPP tražila da se to pitanje pokrene radi zabrinutosti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.