EU je ravnodušna prema Srbiji koja negira masakr u Račku

Izvor: B92, 15.Jan.2020, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EU je ravnodušna prema Srbiji koja negira masakr u Račku"

Priština -- Bivši predsednik skupštine tzv. Kosova Kadri Veselji, na som Fejsbuk naogu, izjavio da je EU ravnodušna prema Srbiji koja negira masakr u Račku.

Lider DPK Kadri Veselji rekao je da na godišnjicu Račka i, kako je naveo, mnogih drugih pokolja širom Kosova, građani Kosova dožive još jednu povredu koja dolazi kao posledica tolerancije Evropske unije prema Srbiji zbog njene istorijske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odgovornosti za zločine.

"EU ne samo da stoji mirno zbog stalnog odbijanja Srbije da kažnjava ratne zločince, već je danas ravnodušna i prema srpskim naporima da ponovo ispričaju istoriju i negiraju odgovornost za zločine počinjene nad našim građanima. Postoje evropski zvaničnici koji misle da bi Kosovo trebalo tiho da prizna nekažnjavanje počinitelja masakra Albanaca 1998-1999 kao cenu slobode. Ali oni ozbiljno greše, jer zločini protiv čovečnosti nisu propisani i mir se ne može graditi na nepravdi", napisao je, između ostalog, Veselji na svojoj stranici, a prenosi Kosovo online.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.