EU je izvukla pouke i sada menja ključno pravilo

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU je izvukla pouke i sada menja ključno pravilo

Beč -- Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han ukazuje da će pristupni pregovori u budućnosti duže trajati nego što je ranije bio slučaj.

"Kvalitet ispred brzine", kazao je Han u intervjuu austrijskom dnevniku "Tiroler tagescajtung".

Rekao je da su članstva zemalja kao što su Mađarska i Rumunija "mnogo toga pokazala".

"Na kraju bolnog procesa građani žele vladavinu prava, kao što se videlo na protestima u Rumuniji protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << korupcije", naveo je Han.

Rekao je da je EU izvukla pouke iz dosadašnjih pristupnih procesa. "Procesi koje podstičemo na Zapadnom Balkanu trebalo bi da dobiju mnogo veći nivo nepovratnosti kada je reč o uspostavljanju vladavine prava i borbi protiv korupcije", objasnio je Han.

On je, kada je reč o glasinama da će poslanik u Evropskom parlamentu Otmar Karas biti glavni favorit za sledećeg komesara iz Austrije, rekao da se ne bavi time. "Toliko imam obaveza da me se to tiče kao kada u Kini padne biciklo", objasnio je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU se "opametila" - kvalitet ispred brzine

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2018

Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han ukazuje da će pristupni pregovori u budućnosti duže trajati nego što je ranije bio slučaj...- Kvalitet ispred brzine - kazao je Han u intervjuu austrijskom dnevniku "Tiroler tagescajtung"...Rekao je da su članstva zemalja kao što...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.