Izvor: JUGpress.com, 09.Maj.2021, 20:27

EU info kutak izložbom obeležio pet godina rada

NIŠ

Maja 2016. godine svečano su otvorene prostorije EU info kutka u Voždovoj ulici u Nišu, koji aktivno radi sa građanima, pruža korisne informacije i realizuje mnogobrojne značajne aktivnosti na području južne i jugoistočne Srbije. Za pet godina rada EU info kutak je organizovao više od 220 događaja, samostalno ili partnerski sa drugim organizacijama i institucijama. Povodom pet godina rada, priređena je izložba fotografija sa najvažnijih događaja koji su obeležili taj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << period, iz različitih oblasti delovanja EU info kutka.

  “Danas je 9.maj koji se širom Evrope obeležava kao dan sećanaja na Šumanovu dekleraciju i  svake godine prilika za Delegaciju Evropske unije u Srbiji i našu EU mrežu da raznovrsnim sadržajima ukažemo na ono što jesu osnovne evropske brednosti i ono što je temelj saradnje između Srbije i Evropske unije.Za nas je ovaj dan  posebno važan jer danas proslavljamo i svoj peti rođendan. Već pet godina zahvaljujući saradnji Delegaciji i Grada Niša EU info kutak se nalazi u centru grada in a taj način smo  bliži  građanima sa kojima delimo informacije u vezi sa fondovima  i programima EU koji su deo programa evropskih integracija”, istakla je Danijela Vučić, menadžer EU info kutka.

              Postavka obuhvata fotografije sa radionica, tribina, edukativnih programa, studijskih putovanja, poseta EU ambasadora i zvaničnika, društvenih kampanja i drugih značajnih aktivnosti koje su organizovane u minulih pet godina.

              Danijela Vučić je ovom prilikom najavila i program koji će biti održan 11.maja kada u Niš stiže EU caravan kao deo centralne manifestacije obeležavanja Dana Evrope.

             “ Tog dana, od 11 do 19 sati na trgu kralja Milana, posetioci će moći da krenu na virtuelno putovanje Evropom i „otvore vrata“ nekih od omiljenih evropskih gradova. Uživaće u šarenolikom sadržaju, interaktivnoj izložbi na kojoj će moći da pogledaju zanimljive video priče uz pomoć savremene tehnologije, a spremne su i mnogobrojne postavke”, istakla je Danijela Vučić.

             Za tada je pripremljena i umetnička instalacija koju su pripremili studenti Fakulteta umetnosti iz Niša i izložba Rastimo zajedno.

                     Dolazak EU karavana u Niš organizuju Delegacija EU u Srbiji i EU info kutak Niš, uz partnerstvo i izuzetnu podršku koju pruža Grad Niš.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.