EU i Bil Gejts osnovali investicioni fond za čistu energiju

Izvor: Beta, 17.Okt.2018, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU i Bil Gejts osnovali investicioni fond za čistu energiju

Evropska unija i američki milijarder Bil Gejts pokrenuli su danas investicioni fond od 100 miliona evra za podršku razvoju tehnologija u oblasti čiste energije. Suosnivač Majkrosofta koji je uključen u borbu protiv klimatskih promena i predsednik kompanije Brejktru Enerdži Venčers (Breakthrough Energy Ventures) potpisao je sa Evropskom komisijom nacrt ugovora za osnivanje fonda Brejktru Enerdži Jurop (Breakthrough Energy Europe - BEE). Radi se o zajedničkom investicionom fondu koji treba da pomaže inovativnim evropskim firmama da razvijaju i komercijalizuju radikalno nove tehnologije u oblasti čiste energije, saopštila je Evropska komisija."Ovaj investicioni fond od 100 miliona evra je prvi ovog tipa i osnovan je u rekordnom vremenu", rekao je Maroš Šefčović, potpredsednik Komisije zadužen za energetiku. Fond "Breakthrough Energy Europe" treba da počne s radom 2019. godine prema Komisije. Pola kapitala je iz Gejtsove kompanije a druga polovina iz EU programa za istraživanje i inovacije.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU i Bil Gejts se udružili - imaju veliki plan

Izvor: B92, 18.Okt.2018, 17:58

Brisel -- Evropska unija i američki milijarder Bil Gejts pokrenuli su danas investicioni fond od 100 miliona evra za podršku razvoju tehnologija u oblasti čiste energije...Suosnivač Majkrosofta koji je uključen u borbu protiv klimatskih promena i predsednik kompanije Brejktru Enerdži Venčers (Breakthrough...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.