Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jul.2016, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU Zapadnom Balkanu: Nastavljamo pregovore o članstvu

PARIZ- Lideri Evropske Unije poručili su danas zemljama Zapadnog Balkana na samitu u Parizu da će se pregovori o njihovom članstvu u tom bloku nastaviti, uprkos tome što je Britanija glasala za izlazak iz Unije, javlja Rojters.

Francuski predsjednik Fransoa Oland, njemačka kancelarka Angela Merkel i visoka predstavnica EU za spoljnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << politiku i bezbijednost Federika Mogerini su tokom današnjeg samita sa zapadnobalkanskim liderima naglasili svoju rešenost da nastave sa pregovorima o proširenju Unije, prenosi britanska agencija.

"Poslije odluke Britanaca, moramo da podsjetimo sve na naše temelje i obećanja koja smo dali...Moramo da nastavimo da radimo na stabilnosti i bezbijednosti u balkanskim zemljama. Želim da uvjerim ove zemlje da će proces ostati u toku", rekao je Oland.

Merkel je zapadnobalkanskim liderima poručila da se "ništa nije promenilo", navela su dvojica neimenovanih diplomata.

Nekoliko lidera zemalja Zapadnog Balkana reklo je novinarima da ih ne plaši uticaj Bregzita i da smatraju da bi pregovori o pristupanju trebalo da se nastave, dodaje Rojters.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Lideri EU Zapadnom Balkanu: Nastavljamo pregovore o članstvu

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jul.2016

Lideri Evropske unije poručili su danas zemljama Zapadnog Balkana na samitu u Parizu da će se pregovori o njihovom članstvu u tom bloku nastaviti, uprkos tome što je Britanija glasala za izlazak iz Unije, javlja Rojters...Francuski predsednik Fransoa Oland, nemačka kancelarka Angela Merkel i visoka...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.