EU: Zabrinjavajuće scene iz Skupštine Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Feb.2016, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Zabrinjavajuće scene iz Skupštine Kosova

Izbor za predsednika Kosova protekao je u "napetoj atmosferi" i scene iz Skupštine Kosova su "izuzetno zabrinjavajuće", saopštila je u subotu portparolka u Evropskoj komisiji Maja Kocijančič.

"Nasilje sa bilo čije strane je neprihvatljivo. Zapaljujuća retorika samo produbljuje podele i otežava dijalog", navodi se u saopštenju portparolke visoke predstavnice EU Federike Mogerini.

Kocijančič je dodala da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << EU očekuje da "politički lideri Kosova postupaju odgovorno i da stišaju tenzije".

Poslanici kosovske opozicije u petak su u tri navrata, bacanjem suzavca, prekinuli rad Skupštine Kosova. Oni su tražili da Vlada Kosova podnese ostavku i protivili su se tome da poslanici u Skupštini biraju predsednika Kosova.

Izbor predsednika Kosova su ispred zgrade Skupštine pratili protesti i sukobi između pristalica opozicije i policije Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.