EU: Veoma verovatno da je Rusija odgovorna za trovanje Skripalja

Izvor: Vostok.rs, 19.Mar.2018, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Veoma verovatno da je Rusija odgovorna za trovanje Skripalja

Evropska unija ozbiljno razmatra izjavu Velike Britanije o mogućoj umešanosti Rusije u incident trovanja u Solsberiju, navodi se u objavljenoj izjavi Saveta za spoljne poslove Evropske unije.


„EU snažno osuđuje napad koji počinjen na Sergeja i Juliju Skripalj u Solsberiju 4. marta 2018. godine, zbog kojeg je takođe ozbiljno povređen i pripadnik policije“, navodi se u saopštenju.





Evropska unija opisala je incident u Solsberiju kao „nesmotren i nezakonit čin“, koji je ugrozio živote mnogih građana.


„Evropska unija se izuzetno ozbiljno odnosi prema proceni Vlade Velike Britanije, prema kojoj je veoma verovatno da je za to odgovorna Rusija“, naglašava se u saopštenju.





Evropska unija takođe poziva Rusiju da „hitno razmotri pitanja koja su postavile Velika Britanija i međunarodna zajednica“ i da hitno, potpuno i sveobuhvatno otkrije Organizaciji za zabranu hemijskog oružja podatke o programu „Novičok“.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.